US Open: Jamrichová postúpila do semifinále juniorskej dvojhry

08.09.2023 Celý región

New York 7. septembra (TASR) - Slovenská tenistka Renáta Jamrichová sa predstaví v semifinále juniorskej dvojhry i štvorhry na grandslamovom turnaji US Open. Šestnásťročná hráčka si vo štvrtok najprv vybojovala postup v singli a neskôr aj s Američankou Kaitlin Quevedovou, keďže jedna z ich súperiek nemohla nastúpiť v debli.

Jamrichová ako najvyššie nasadená hráčka zvíťazila vo štvrťfinále dvojhry nad Ruskou Anastasijou Gurevovou 6:4 a 6:4. V boji o finále nastúpi proti deviatej nasadenej Češke Tereze Valentovej, ktorá zdolala turnajovú štvorku Saru Saitovú z Japonska 6:2, 6:4. V druhom semifinále sa stretnú ďalšia Češka Laura Samsonová s domácou Katherin Huiovou.

Štvrtkový duel trval necelú hodinu a štvrť a v úvodnom sete bol veľmi vyrovnaný, keď si obe hráčky dokázali udržať výhodu podania. Jamrichová mohla ísť do brejku v štvrtom geme za stavu 2:1, no jej ruská súperka dvakrát odvrátila brejkbal. V desiatej hre to už Jamrichová zvládla a ujala sa vedenia - 6:4. Gurevová jej to však vrátila hneď v úvode druhého dejstva, keď jej zobrala podanie a vo štvrtom geme viedla 3:1. Slovenská juniorka však získala tri hry po sebe, v deviatej odvrátila dva brejkbaly a viedla 5:4. V desiatom geme premenila tretí mečbal a postúpila do semifinále.

Jamrichová mala popoludní miestneho času nastúpiť s Quevedovou v deblovom štvrťfinále proti britskému páru Hannah Klugmanová a Mingge Xuová, no duel sa nakoniec neuskutočnil. Klugmanová nemohla nastúpiť, keďže sa pár hodín predtým zranila vo štvrťfinálovom súboji so Samsonovu, ktorý skrečovala. Jamrichovú s Quevedovou čakajú v semifinále lepšie zo súboja medzi Japonkami Saitovou a Nanaku Satovou a sestrami Annikou a Kristinou Penickovými z USA.

juniorky - dvojhra - štvrťfinále:

Renáta JAMRICHOVÁ (SR-1) - Anastasija Gurevová (Rus.-11.) 6:4, 6:4

juniorky - štvorhra - štvrťfinále:

JAMRICHOVÁ, Kaitlin Quevedová (SR/USA-1) - Hannah Klugmanová, Mingge Xuová (V.Brit.) - bez boja
 

Vyberte región